jump to navigation

LCD-urile si pixelii blocati 26/01/2009

Posted by kandrei in Hardware.
Tags: , , , , ,
trackback

Am norocul sa lucrez pe un laptop bunicel… un Dell Inspiron 1525… merge bine, e sprinten, nu e „cel mai cel” dar isi face treaba. Nu am avut probleme cu el pana … azi. Totul functiona perfect pana am iesit 15 minute din birou. Cand m-am intors, am avut putina treaba in Putty (nu hackereala, stati linistiti) si cand ma uit mai atent, ce sa vezi, un punct rosu stralucea pe un fundal negru perfect. Am zis … „nicio problema, defect de afisare, mai face asa, schimb fereastra si isi revine”. Zis si facut, schimb fereastra, revin in Putty, pixelul rosu tot acolo. Hmm… ma duc pe desktop… pixelul statea nemiscat. Incep sa ma ingrijorez. Deja ma gandeam sa vorbesc cu cei de la firma de unde s-a luat laptop-ul sa vad daca nu rezolvam cumva sa-l schimbam. Din fericire mi-au disparut gandurile pentru o vreme pentru ca a trebuit sa ies din birou.

La intoarcere, speram sa mi se fi parut chestia cu pixelul (pusesem laptop-ul in hibernare si speram sa se rezolve problema de la sine). Nu a fost asa, pixelul rosu a aparut in acelasi loc. Stiam ca dacă ecranul capata pixeli defecti, ai incurcat-o, ramane defect pe viata. Totusi am zis sa citesc ce mai scriu altii despre pixeli defecti si am inceput cu wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Defective_pixel). Se pare ca a fost o idee buna pentru ca acolo am citit ca uneori se pot rezolva pixelii defecti (blocati) apasand ecranul in zona cu probleme si am incercat si eu: la inceput usor si nu s-a intamplat nimic, apoi putin mai tare si… tot nimic. Pana la urma am „masat” zona din jurul pixelului cu pricina si … s-a stins. Nu mi-a venit a crede… solutia functionase. Bine ca a scris cineva despre asta. Asa mi-a venit ideea acestui blog… daca pe mine m-au ajutat altii… poate pot ajuta si eu mai departe.

Deci, solutia la pixeli defecti (blocati): apasati in zona pixelului cu pricina si in imprejurimi. ATENTIE, nu apasati totusi prea tare, ca nu vreti sa faceti gaura prin ecran (mai bine un pixel decat un cm patrat de gaura). Daca nu functioneaza, asta este, nu aveti noroc, probabil defectul este mai serios si nu se poate remedia.

Alte solutii enumerate acolo: schimbarea rapida de culori puternice in zona respectiva sau pur si simplu tolerarea acelui pixel in speranta ca isi va reveni de la sine (cica se poate sa-si revina in cateva ore sau zile…).

Este posibil ca acel pixel defect (blocat) sa apara iara… asta este… astept si vad. Sper totusi sa nu revina.

Solutia aceasta a mers în cazul unui pixel care a fost bun si dintr-o dată s-a blocat pe ON, nu stiu daca functioneaza si in cazul pixelilor veniti defecti din fabrica.

Anunțuri

Comentarii»

1. Update la “LCD-urile si pixelii blocati” « My Binary Life - 04/02/2009

[…] Tags: defect, Pixel blocat trackback Dupa cum va povesteam la inceputul acestui blog in articolul “LCD-urile si pixelii blocati”, am avut de-a face cu un pixel care s-a blocat si cu putin noroc am reusit sa-l rezolv. Metoda nu […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: