jump to navigation

Cum sa gasiti driverele potrivite 04/02/2009

Posted by kandrei in Hardware.
Tags: ,
trackback

Mi se intampla din cand in cand sa dau peste cate un calculator cu o placa audio „exotica” sau alt echipament mai rar intalnit. O cautare pe net dupa echipamentul respectiv nu ma lamureste cine ar fi producatorul sau care driver ar fi mai bun. De exemplu am avut probleme cu placile audio ce se anunta generic „AC97 Codec”, la care le poti instala cam orice driver si nu plang, doar ca nu scot sunete.

In cazul in care aveti un astfel de dispozitiv, iata ce va poate ajuta:

  • descarcati „System Information for Windows” sau pe scurt SIW de la http://www.gtopala.com/siw-download.html. Va recomand sa alegeti varianta „SIW Standalone” daca va descurcati cu limba engleza pentru ca aceasta varianta nu are nevoie de instalare
  • dupa descarcare rulati SIW.exe daca ati dat jos varianta standalone sau instalati programul si porniti-l folosind legatura din meniul de start
  • daca echipamentul pe care il cautati e pe placa de baza, cum sunt placile audio, mergeti in sectiunea „Hardware” si alegeti „Motherboard”. Stiu ca „Motherboard” = „placa de baza” dar… aveti incredere in mine 🙂 Din aceasta sectiune puteti extrage numele producatorului placii de baza si modelul de placa de baza, cu ajutorul carora puteti cauta driver-ul potrivit pe site-ul producatorului, la sectiunea „Support”
  • in caz ca n-ati gasit driver-ul, puteti sa va uitati in SIW la rubrica „PCI” (tot in cadrul sectiunii „Hardware”) si sa cautati un echipament ce are „Audio” (sau tipul de echipament pe care il cautati) in nume. Dupa ce l-ati gasit, dati click pe el si notati cifrele hexa de la „Vendor” si „Device”. In cazul placii mele, sunt 8086h si 284bh. Dupa asta dati un search pe google dupa aceste cifre (fara h-ul de la sfarsit) si aproape sigur veti gasi producatorul si tipul placii pentru ca mai apoi sa mergeti pe site-ul acestuia si sa downloadati driver-ul pentru echipament (la a mea gasesc multe referinte catre Intel si 82801H deci dupa asta trebuie sa ma uit pe site-ul Intel)

Sper sa va fie de folos aceste informatii si bafta la gasirea de drivere!

Reclame

Comentarii»

1. iceduchess - 06/02/2009

Un program care face acelasi lucru si chiar mai mult este Everest.

2. mybinarylife - 06/02/2009

Ai dreptate, dar Everest necesita instalare. SIW-ul se poate folosi fara instalare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: